Kevin Pauwels heeft op overtuigende wijze de GP Sven Nys gewonnen. Hij haalde het met ruime voorsprong voor Zdenek Stybar en Niels Albert. De zieke Sven Nys was niet van de partij in zijn eigen Baal.

De naam van de zieke Sven Nys, die van de vorige 13 edities er 11 had gewonnen, ging het vaakst over de tongen voor de start (zie lees ook).

Zoals wel vaker ging Klaas Vantornout als een wervelwind van start, maar iets voor halfweg werd hij door Zdenek Stybar, die zijn laatste Vlaamse cross van het seizoen reed, nam iets voor halfweg over.

Pauwels en Albert volgden, Vantornout moest vooraan al snel passen. Pauwels beschikte over de langste adem en kliefde vrolijk door de modder.

Stybar en Albert moesten hem meter voor meter laten gaan. Stybar had duidelijk op zijn adem getrapt, terwijl Albert door een lekke band zijn laatste sprankeltje hoop zag vervliegen.

Pauwels bezorgt zo Napoleon Games, de nieuwe cosponsor van Sunweb, meteen een succesje. In de stand is het verschil met Bpost-leider Albert wel nog aanzienlijk, nog altijd bijna vier minuten.

Beelden De Smollie / Nnieuws.